Hovězí závitky s nivou
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžičkyHořčice plnotučná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
461 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme hořčicí, poklademe anglickou slaninou a na hranolky nakrájeným sýrem. Stočíme do závitků a sepneme párátky.
- 2Na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky a opečeme je po všech stranách. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme a opepříme. Vložíme zpět závitky a ještě je prohřejeme.
- 3Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.