Hovězí závitky s pórkem a cibulí
100 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyPórek
- 150gramůAnglická slanina
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 600gramůHovězí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceTuk
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a omytý pórek nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na dílky.
- 2Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme nakrájenou slaninu a část pórku a cibule. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
- 3V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a pórek, vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme tolik vývaru, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici, přilijeme trochu vývaru a přikryté pokličkou nejméně jednu hodinu dusíme.
- 4Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
- 5Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
- 6Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.