Hovězí závitky s pórkem a cibulí

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a omytý pórek nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na dílky.
  • 2
    Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme nakrájenou slaninu a část pórku a cibule. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a pórek, vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme tolik vývaru, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici, přilijeme trochu vývaru a přikryté pokličkou nejméně jednu hodinu dusíme.
  • 4
    Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.
  • 5
    Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
  • 6
    Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.