Hovězí závitky s pórkovou směsí
70 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyPórek
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky.
- 2Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
- 4Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
- 5Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.