Hovězí závitky s pórkovou směsí

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky.
  • 2
    Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
  • 4
    Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.
  • 5
    Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.