Hovězí závitky se zelím z Podkrkonoší

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěný a omytý křen nastrouháme. Slaninu pokrájíme na 4 plátky. Jablko omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na osminky.
  • 2
    Zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pak maso naklepeme. Plátky osolíme a opepříme z každé strany. Na každý plátek položíme plátky slaniny, kysané (okapané) zelí, 1/2 lžičky křenu a 2 osminky jablka.
  • 3
    Plátky masa pevně zavineme a spojíme je párátky, nebo je stáhneme nití.
  • 4
    V kastrolu si rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme, pak je vyjmeme a na zbývající tuk dáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatohněda. K cibuli vrátíme zpět závitky, přilijeme 1/2 litru hovězího vývaru a pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 50 minut.
  • 5
    Když je maso měkké, vyjmeme ho a do výpeku přimícháme asi 40 g hladké mouky na zahuštění. Podle chuti dosolíme mořskou solí a můžeme dochutit hořčicí.
  • 6
    Podáváme s přílohami podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.