Hovězí závitky se zelím z Podkrkonoší
85 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 600gramůHovězí maso zadní
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůZelí kysané
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl mořská
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1kusJablka
- 1,2kusyKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěný a omytý křen nastrouháme. Slaninu pokrájíme na 4 plátky. Jablko omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na osminky.
- 2Zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pak maso naklepeme. Plátky osolíme a opepříme z každé strany. Na každý plátek položíme plátky slaniny, kysané (okapané) zelí, 1/2 lžičky křenu a 2 osminky jablka.
- 3Plátky masa pevně zavineme a spojíme je párátky, nebo je stáhneme nití.
- 4V kastrolu si rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme, pak je vyjmeme a na zbývající tuk dáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatohněda. K cibuli vrátíme zpět závitky, přilijeme 1/2 litru hovězího vývaru a pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 50 minut.
- 5Když je maso měkké, vyjmeme ho a do výpeku přimícháme asi 40 g hladké mouky na zahuštění. Podle chuti dosolíme mořskou solí a můžeme dochutit hořčicí.
- 6Podáváme s přílohami podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.