Hovězí žebra grilovaná
140 min.
Ingredience
- Na venkovní gril
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyKoření grilovací
- 1000gramůHovězí žebra
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSádlo škvařené
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100mililitrůOmáčka tatarská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1170 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
110 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
133 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí žebra nasekáme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka hodinu a půl. Maso obereme, vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla, mletý pepř, mletou papriku a vložíme do trouby. Zapneme horní gril a pečeme 20 minut. Během pečení poléváme tukem z pekáčku. Můžeme péct i na venkovním grilu, kdy potíráme maso rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali grilovací koření.
- 2K masu se hodí všechny pikantní omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.