Hovězí žemlovka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
88 mg
Cukr
126 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě žemle nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. 2 tvrdé žemle nastrouháme a strouhanku v misce utřeme s máslem. Dáme ji do hrnce, zalijeme hovězí vývarem (5 dl) a polévku přivedeme k varu.
  • 2
    Pomalu vaříme asi 10 minut. V 5 dl studeného hovězího vývaru rozšleháme žloutky a přilijeme je do vařící polévky. Promícháme, přidáme muškátový květ, pepř a polévku dochutíme solí. Na talíře rozdělíme osmažené žemle, přelijeme polévkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.