Hovězí žemlovka
35 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 1litrHovězí vývar základní
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2špetkyMuškátový květ
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
88 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Dvě žemle nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. 2 tvrdé žemle nastrouháme a strouhanku v misce utřeme s máslem. Dáme ji do hrnce, zalijeme hovězí vývarem (5 dl) a polévku přivedeme k varu.
- 2Pomalu vaříme asi 10 minut. V 5 dl studeného hovězího vývaru rozšleháme žloutky a přilijeme je do vařící polévky. Promícháme, přidáme muškátový květ, pepř a polévku dochutíme solí. Na talíře rozdělíme osmažené žemle, přelijeme polévkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.