Hrachová kaše s citronem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramHrášek mražený
- 2decilitryOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
99 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý nebo zmražený hrášek propláchneme a scedíme.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a vsypeme hrášek. Povaříme asi 30 minut, až je hrášek měkký a voda téměř vyvařená.
- 3Rozmixujeme, osolíme, opepříme a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu.
- 4Podáváme teplé jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.