Hrachová kaše s hovězí svíčkovou
67 min.
Ingredience
- Dušené maso
- 400gramůHovězí svíčková
- 2kusyCibulka lahůdková
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5lžičkyOmáčka sójová
- 3lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Vařený hrách
- 200gramůHrách loupaný
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
2 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.
- 2Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.
- 3Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.