Hrachová polévka po bavorsku
80 min.
Ingredience
- 150gramůPárky jemné
- 7decilitrůVoda pitná
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceOlej stolní
- 200gramůBrambory
- 300gramůVepřové koleno uzené
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusBobkový list
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 2kusyHřebíček
- 150gramůHrách loupaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hrách namočíme do studené vody přes noc.
- 2Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory nakrájené na kostky a koření.
- 3Vaříme do změknutí hrachu, pak koleno vyjmeme a dovaříme zvlášť. Uvařené maso obereme do polévky, přidáme párky a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.