Hrachová polévka rajská s krutony
110 min.
Ingredience
- 300gramůHrách loupaný
- 700mililitrůVoda pitná
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 250gramůMrkev kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočený.
- 2Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Rohlíky pokrájíme na kostičky a také je osmažíme na másle.
- 3K namočenému hrachu přilijeme vývar, vaříme zhruba 1,5 hodiny. Asi 20 minut před koncem varu vmícháme do polévky mrkev, rajčatový protlak, osmaženou cibuli, koření, sůl a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.