Hrachová polévka s chipsy

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.
  • 2
    Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.