Hrachová polévka s chipsy
35 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek mražený
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 30gramůPórek
- 1decilitrVíno bílé
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůTortilla chips
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.
- 2Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.