Hrachová polévka s hovězím masem

140 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, necháme ji vychladnout a do ní na celou noc namočíme propláchnutý a probraný hrách. Hrnec s hrachem s tou samou vodou postavíme na sporák, přidáme maso a vaříme 100 minut.
  • 2
    Mrkev a kedlubnu očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do polévky.
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozpáleném husím sádle osmahneme, přidáme mouku a vylijeme do polévky, dobře zamícháme a pod poklici povaříme dalších 20 minut.
  • 4
    Potom vybereme z polévky maso, nakrájíme na malé kousky, zeleninu a hrách rozmixujeme, hrnec vrátíme zpátky na sporák, dáme do něho nakrájené maso, přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, polévku přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. Necháme pod poklici alespoň 10 minut a můžeme porcovat na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.