Hrachová polévka s hovězím masem
140 min.
Ingredience
- 600gramůHrách loupaný
- 500gramůHovězí svíčková
- 4litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKedlubna
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceZakysaná smetana
- 150gramůHusí sádlo
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, necháme ji vychladnout a do ní na celou noc namočíme propláchnutý a probraný hrách. Hrnec s hrachem s tou samou vodou postavíme na sporák, přidáme maso a vaříme 100 minut.
- 2Mrkev a kedlubnu očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do polévky.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozpáleném husím sádle osmahneme, přidáme mouku a vylijeme do polévky, dobře zamícháme a pod poklici povaříme dalších 20 minut.
- 4Potom vybereme z polévky maso, nakrájíme na malé kousky, zeleninu a hrách rozmixujeme, hrnec vrátíme zpátky na sporák, dáme do něho nakrájené maso, přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, polévku přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. Necháme pod poklici alespoň 10 minut a můžeme porcovat na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.