Hrachová polévka s kachním masem a kapustou
105 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 2kusyKachní prsa
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyFeferony
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůHrách loupaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrách spolu s nakrájenou cibulí a bobkovým listem namočíme do litru vody. Druhý den hrách v téže vodě uvaříme do měkka (asi 60 minut).
- 2Kachní prsa omyjeme, stáhneme kůži, nasekáme ji a na pánvi vyškvaříme. Škvarky vyjmeme, na tuku opékáme prsíčka po každé straně 10 minut. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
- 3Očištěnou kapustu rozkrájíme na nudličky, dusíme na rozehřátém tuku asi 15 minut. Přidáme nasekané feferonky, osolíme a opepříme.
- 4Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vložíme nakrájené maso, kapustu, škvarky, podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.