Hrachová polévka s kachním masem a kapustou

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách spolu s nakrájenou cibulí a bobkovým listem namočíme do litru vody. Druhý den hrách v téže vodě uvaříme do měkka (asi 60 minut).
  • 2
    Kachní prsa omyjeme, stáhneme kůži, nasekáme ji a na pánvi vyškvaříme. Škvarky vyjmeme, na tuku opékáme prsíčka po každé straně 10 minut. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
  • 3
    Očištěnou kapustu rozkrájíme na nudličky, dusíme na rozehřátém tuku asi 15 minut. Přidáme nasekané feferonky, osolíme a opepříme.
  • 4
    Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vložíme nakrájené maso, kapustu, škvarky, podle chuti přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.