Hrachová polévka s kroupami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočený hrách uvaříme a rozmixujeme. Cibuli si na drobno nakrájíme a dozlatova zpěníme na dvou lžících oleje, přidáme mouku a připravíme jíšku, vmícháme do ní nasekanou petrželku, zalijeme 0,5 l masoxového vývaru a osolíme.
  • 2
    Kroupy uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme ve studené vodě, přidáme do vroucí polévky a povaříme.
  • 3
    V šálku rozkvedláme s troškou mléka žloutek a vmícháme do polévky, ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.