Hrachová polévka s párkem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
366 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
  • 2
    Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
  • 3
    Na tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme majoránku a papriku.
  • 4
    Za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Nakonec do polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 4. 2016
Hrachová polévka s párkem
Recept pochází z Receptur teplých pokrmů. Osobně mám raději hrachovou polévku bez papriky, ale to je o chuti každého. Párky jsem před přidáním do polévky orestovala na minimu tuku a majoránku dávám ke konci přípravy, měla jsem i čerstvou. Na jednu porci vyjde cca 0,25 lt polévky. Palec nahoru.