Hrachová polévka s párkem
80 min.
Ingredience
- 66,6gramůCibule
- 66,6gramůTuk
- 0,6gramMajoránka
- 20gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 2litryVoda pitná
- 6,6gramůPaprika mletá sladká
- 266,6gramůHrách loupaný
- 66,6gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 133,3gramůPárky jemné
- 13,3gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
366 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
- 2Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
- 3Na tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme majoránku a papriku.
- 4Za stálého prošlehávání metlou zalijeme zásmažku vlažnou vodou a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 5Ke konci varu přidáme prolisovaný hrách, česnek utřený se solí, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- 6Nakonec do polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 24. 4. 2016
Hrachová polévka s párkem
Recept pochází z Receptur teplých pokrmů. Osobně mám raději hrachovou polévku bez papriky, ale to je o chuti každého. Párky jsem před přidáním do polévky orestovala na minimu tuku a majoránku dávám ke konci přípravy, měla jsem i čerstvou. Na jednu porci vyjde cca 0,25 lt polévky. Palec nahoru.