Hrachová polévka se zázvorem a koriandrem
45 min.
Ingredience
- 15lžičekZázvor celý
- 3kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyRajčata
- 715gramůHrášek mražený
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 1060mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 15mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Najemno nasekanou cibuli spolu s rozdrceným česnekem restujeme v hrnci dohněda na olivovém oleji. Oloupeme a nastrouháme čerstvý zázvor, přidáme do hrnce. Při stálém míchání, po několik málo minut, přidáváme sůl, kajenský pepř, koriandr, kmín a zázvor. Přidáme nakrájená rajčata a 350 ml zeleninového vývaru.
- 2Mícháme dále 3-5 minut, přidáme plamen a přivedeme polévku k varu. Poté plamen snížíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5-7 minut provařit. Po přidání hrášku a zbytku (710 ml) zeleninového vývaru, necháme polévku přiklopenou opět 10-15 minut provařit.
- 3Sundáme ze sporáku a rozmixujeme mixérem dohladka na pyré.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.