Hrachová polévka se zázvorem a koriandrem

45 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Najemno nasekanou cibuli spolu s rozdrceným česnekem restujeme v hrnci dohněda na olivovém oleji. Oloupeme a nastrouháme čerstvý zázvor, přidáme do hrnce. Při stálém míchání, po několik málo minut, přidáváme sůl, kajenský pepř, koriandr, kmín a zázvor. Přidáme nakrájená rajčata a 350 ml zeleninového vývaru.
  • 2
    Mícháme dále 3-5 minut, přidáme plamen a přivedeme polévku k varu. Poté plamen snížíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5-7 minut provařit. Po přidání hrášku a zbytku (710 ml) zeleninového vývaru, necháme polévku přiklopenou opět 10-15 minut provařit.
  • 3
    Sundáme ze sporáku a rozmixujeme mixérem dohladka na pyré.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.