Hrachové lusky s krevetami

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, hrachové lusky omyjeme, odřízneme stopky, krevety omyjeme a osušíme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až cibule zesklovatí, přidáme lusky a orestujeme.
  • 2
    V druhé pánvi na zbytku oleje osmahneme krevety, přendáme do pánve k luskům, přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, zalijeme sojovou omáčkou, troškou vody a dusíme, dokud se voda téměř neodpaří. Lusky by měly zůstat křupavé. Nakonec přisypeme oříšky, prohřejeme a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.