Hrachové lusky s krevetami
15 min.
Ingredience
- 60gramůOřechy Kešu
- 100gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 150mililitrůVoda pitná
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 450gramůHrachové lusky
- 8gramůCukr krupice
- 50gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, hrachové lusky omyjeme, odřízneme stopky, krevety omyjeme a osušíme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až cibule zesklovatí, přidáme lusky a orestujeme.
- 2V druhé pánvi na zbytku oleje osmahneme krevety, přendáme do pánve k luskům, přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, zalijeme sojovou omáčkou, troškou vody a dusíme, dokud se voda téměř neodpaří. Lusky by měly zůstat křupavé. Nakonec přisypeme oříšky, prohřejeme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.