Hrachové lusky s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHrachové lusky
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyRajčata
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi (ve woku) rozehřejeme olej a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Vsypeme očištěné hrachové lusky, mícháme a opékáme 2 minuty. Směs mírně osolíme.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rajčata přidáme k hrachovým luskům, ochutíme sójovou omáčkou a cukrem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 minuty – rajčata mají být pouze prohřátá.
- 3Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme a upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.