Hrachovka s opečenou žemlí
80 min.
Ingredience
- 120gramůHrách
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyMajoránka
- 1,5lžičkyPolévkové koření
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
233 mg
Cukr
40 mg
Postup přípravy
- 1Hrách namočíme na několik hodin do studené vody. Pak ho scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou (1,5 litru) a dáme vařit. Do vody k hrachu přidáme sůl, majoránku, polévkové koření a pomalu vaříme hrách doměkka.
- 2Mezitím nakrájíme tvrdší žemle na kostičky, osmažíme je v pánvi na sádle dozlatova. Pak je dáme do misky.
- 3V druhé pánvi rozpustíme máslo, přimícháme k němu hladkou mouku, usmažíme světlou jíšku, kterou před dovařením hrachu přimícháme do polévky. Ještě ji nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
- 4Na každou porci hrachovky dáme 1-2 lžíce opečené žemle a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.