Hrachovka s opečenou žemlí

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
233 mg
Cukr
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách namočíme na několik hodin do studené vody. Pak ho scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou (1,5 litru) a dáme vařit. Do vody k hrachu přidáme sůl, majoránku, polévkové koření a pomalu vaříme hrách doměkka.
  • 2
    Mezitím nakrájíme tvrdší žemle na kostičky, osmažíme je v pánvi na sádle dozlatova. Pak je dáme do misky.
  • 3
    V druhé pánvi rozpustíme máslo, přimícháme k němu hladkou mouku, usmažíme světlou jíšku, kterou před dovařením hrachu přimícháme do polévky. Ještě ji nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
  • 4
    Na každou porci hrachovky dáme 1-2 lžíce opečené žemle a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.