Hrachovo-kroupové karbanátky
181 min.

Ingredience
- 9decilitrůVoda pitná
- 240gramůHrách
- 100gramůKroupy ječné
- 100gramůAnglická slanina
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1,5lžičkyMajoránka
- 2špetkyChilli koření mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicStrouhanka
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme 240 g dobře promytého hrachu, zalijeme ho 2,5 dl vody a necháme ho minimálně 12 hodin namočený. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čistou vodou (3,5 dl) a vaříme ho doměkka pomalu 1-1,5 hodiny. Poté dobře promyjeme 100 g velkých krup, dáme je do menšího hrnce, zalijeme 2,5-3 dl vody a pomalu je vaříme přibližně 1 hodinu doměkka. Uvařené kroupy a hrách scedíme, necháme v sítu okapat a pak je pomeleme na masovém strojku. Také pomeleme anglickou slaninu, očištěný česnek a cibuli. Vše v míse promícháme s pepřem, majoránkou, mletým chilli a vejci. Do směsi přimícháme asi 2 lžíce strouhanky na zahuštění.
- 2Vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme dozlatova z obou stran na rozpáleném vepřovém sádle.
- 3Smažíme je přibližně 1-1,5 minuty z každé strany. Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.