Hrachovo-kroupové karbanátky

181 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme 240 g dobře promytého hrachu, zalijeme ho 2,5 dl vody a necháme ho minimálně 12 hodin namočený. Druhý den vodu slijeme, hrách zalijeme čistou vodou (3,5 dl) a vaříme ho doměkka pomalu 1-1,5 hodiny. Poté dobře promyjeme 100 g velkých krup, dáme je do menšího hrnce, zalijeme 2,5-3 dl vody a pomalu je vaříme přibližně 1 hodinu doměkka. Uvařené kroupy a hrách scedíme, necháme v sítu okapat a pak je pomeleme na masovém strojku. Také pomeleme anglickou slaninu, očištěný česnek a cibuli. Vše v míse promícháme s pepřem, majoránkou, mletým chilli a vejci. Do směsi přimícháme asi 2 lžíce strouhanky na zahuštění.
  • 2
    Vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme dozlatova z obou stran na rozpáleném vepřovém sádle.
  • 3
    Smažíme je přibližně 1-1,5 minuty z každé strany. Podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.