Hradecké pikantní hovězí plátky
60 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
963 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, přidáme maso a krátce ho z obou stran osmahneme. Potom do hrnce přilijeme pivo a vmícháme chilli koření a maso dusíme, až je měkké.
- 4Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, necháme ji ještě krátce vařit a případně dochutíme pepřem a solí.
- 5Hovězí plátky podáváme přelité zahuštěnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.