Hradecké pikantní hovězí plátky

60 min.

Ingredience

    • 600gramůHovězí maso zadní
    • 2kusyCibule
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaChilli koření mleté
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1decilitrVoda pitná
    • 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
963 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, přidáme maso a krátce ho z obou stran osmahneme. Potom do hrnce přilijeme pivo a vmícháme chilli koření a maso dusíme, až je měkké.
  • 4
    Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, necháme ji ještě krátce vařit a případně dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Hovězí plátky podáváme přelité zahuštěnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.