Hrášek dobré hospodyňky
55 min.
Ingredience
- 125gramůAnglická slanina
- 120gramůCibule perlová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůHrášek
- 6gramůTymián čerstvý
- 2gramyBobkový list
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 6gramůPetržel kudrnka
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou.
- 2Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu.
- 3Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut.
- 4Z uvařeného hrášku odstraníme koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.