Hrášek dobré hospodyňky

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou.
  • 2
    Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu.
  • 3
    Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut.
  • 4
    Z uvařeného hrášku odstraníme koření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.