Hrášek s rýží
40 min.
Ingredience
- 500gramůHrášek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekRýže loupaná
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a dusíme téměř doměkka.
- 2Rýži propereme, spaříme a ve větším množství osolené vody ji 10 minut vaříme.
- 3Rýži přecedíme, přidáme k hrášku a vše dodusíme.
- 4Směs naplníme do šálků vypláchnutých vodou a vyklápíme na mísu.
- 5Pokrm posypeme jemně nakrájenou červenou kapií a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.