Hrášek se šunkou po římsku
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 100gramůŠunka dušená
- 1šálekHovězí vývar základní
- 3lžíceOlej stolní
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakŕájíme a na rozehřátém oleji v kastrolu ji osmahneme do světlé barvy.
- 2Přidáme okapaný hrášek, opepříme jej a v oleji osmahneme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Nakonec k podušenému hrášku přidáme šunku nakrájenou na nudličky a prohřejeme. Podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.