Hrášková polévka s paprikou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 2kusyCukr kostkový
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžícePažitka
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůTěstoviny čtyřvaječné
    • 0,75litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova cukr, zasypeme jej moukou a vše ještě krátce osmahneme.
  • 2
    Potom vmícháme mletou papriku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.
  • 3
    Do polévky přidáme hrášek i s nálevem, osolíme a přivedeme k varu. Zavaříme těstoviny a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Nakonec polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.