Hrášková polévka s paprikou
40 min.
Ingredience
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr kostkový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 0,75litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle osmažíme dozlatova cukr, zasypeme jej moukou a vše ještě krátce osmahneme.
- 2Potom vmícháme mletou papriku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.
- 3Do polévky přidáme hrášek i s nálevem, osolíme a přivedeme k varu. Zavaříme těstoviny a ještě krátce povaříme.
- 4Nakonec polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.