Hrášková polévka z Francie

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
12 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.
  • 2
    Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.
  • 3
    Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.
  • 4
    Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.