Hrášková polévka z Francie
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 375gramůSalát hlávkový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,25litryVývar drůbeží
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1gramMáta
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1,5kilogramyHrachové lusky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
12 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.
- 2Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.
- 3Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.
- 4Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.