Hráškové rizoto se slaninou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou šalotku pokrájíme nadrobno, prorostlou farmářskou slaninu na drobné kostičky. Omyté snítky petrželky posekáme nadrobno. Malou červenou chilli papričku rozpůlíme, zrníčka odstraníme a polovinu posekáme na malé kousky. Zralý sýr Fontina nakrájíme na kostičky a odložíme je.
  • 2
    Dobře promytou rýži necháme v sítu okapat. V hrnci si zpěníme na rozehřátém olivovém oleji cibuli, přidáme slaninu a společně smažíme do doby, až slanina začne růžovět. Přimícháme rýži, sůl, pepř, chilli a chvilku mícháme. Jakmile rýže změní barvu, zalijeme ji přibližně 1/2 zeleninového bujónu a necháme vše vařit asi 10 minut. Postupně do rýže budeme přilévat po 1-2 naběračkách bujón. Vždy, jakmile rýže vstřebá tekutinu, přilejeme bujón (rýže by měla být vždy pod hladinou). Když budeme naposledy přilévat bujón, přimícháme do rýže čerstvý hrášek.
  • 3
    Uvařené rizoto dochutíme přimícháním petrželky, másla a Fontina sýrem. Porce rozdělíme na talíře. Posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.