Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme na plátky.
  • 2
    V kastrólku na rozehřátém másle zpěníme za stálého míchání cibuli s česnekem. Pak ji zalijeme 350 ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý mražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem. Z uvařeného hrášku odebereme 4 lžíce a odložíme stranou.
  • 3
    Tyčovým mixérem ostatní hrášek i s vodou rozmixujeme dohladka, pak přimícháme smetanu, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, přivedeme polévku téměř k varu a podle chuti ji dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny.
  • 4
    Na talíře nalejeme horký hráškový krém, přidáme do něj po 2 lžicích uvařený hrášek, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.