Hráškovo-smetanový krém s vepřovou šunkou
35 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel kudrnka
- 550gramůdušená šunka výběrová 85%masa
- Krémová polévka
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůHrášek mražený
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyVegeta
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
20 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme na plátky.
- 2V kastrólku na rozehřátém másle zpěníme za stálého míchání cibuli s česnekem. Pak ji zalijeme 350 ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý mražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem. Z uvařeného hrášku odebereme 4 lžíce a odložíme stranou.
- 3Tyčovým mixérem ostatní hrášek i s vodou rozmixujeme dohladka, pak přimícháme smetanu, přidáme na kostičky pokrájenou šunku, přivedeme polévku téměř k varu a podle chuti ji dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny.
- 4Na talíře nalejeme horký hráškový krém, přidáme do něj po 2 lžicích uvařený hrášek, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.