Hráškový aperitiv s mátou
55 min.
Ingredience
- Hrášková směs
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 60mililitrůVývar slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Mátová směs
- 20gramůMáta
- 150gramůZakysaná smetana
- 15gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
835 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakládaný hrášek scedíme a rozmixujeme. Přilijeme vývar, smetanu a přidáme žloutky. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme, nalijeme do malých skleniček asi do dvou třetin, vložíme do horké vodní lázně a necháme pomalu houstnout asi půl hodiny. Šalotku nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, necháme zesklovatět, přilijeme smetanu a povaříme dohusta. Přisypeme mátu a rozmixujememe. Skleničky vyndáme z vodní lázně, dolijeme mátovou směsí, doplníme koktejlovou lžičkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.