Hráškový krém se slaninou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.