Hráškový krém se slaninou
35 min.
Ingredience
- 500gramůHrášek
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar slepičí
- 120gramůŠalotka
- 200gramůAnglická slanina
- 30gramůOlej olivový
- 20gramůMáta
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.
- 3Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.