Hřebenatky na česneku a limetce
12 min.
Ingredience
- 1kusChilli paprička
- 2kusyLimetka
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyCukr palmový
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 2lžičkyOlej sezamový
- 20kusůHřebenatka
- 10mililitrůSherry brandy
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme osm stroužků česneku a chilli na kostičky, limetkovou kůru a listy limetky, obojí nadrobno nakrájené. Smícháme také limetkovou šťávu, omáčku, sherry, cukr, olej a rybí omáčku. Mícháme, dokud se cukr, nerozpustí, pak vše přidáme do česnekové směsi.
- 2Na každou lasturu hřebenatek naklademe jednu lžičku směsi a uložíme ji do hrnce s vroucí vodou na pařák. Po jedné až jedné a půl minutě prodáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.