Hřebenatky na víně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
130 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebenatky očistíme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, aby se otevřely. Ostrým nožíkem vyndáme maso, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 8 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Bílé maso nakrájíme na kolečka, červené maso na kostičky.
  • 2
    Nakrájené maso vložíme do rendlíku, přidáme máslo, víno, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přisypeme plátky žampionů. Rendlík zakryjeme a dusíme 20 minut.
  • 3
    Podáváme horké s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.