Hřebenatky na víně
60 min.
Ingredience
- 12kusůHřebenatka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
130 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hřebenatky očistíme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, aby se otevřely. Ostrým nožíkem vyndáme maso, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 8 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Bílé maso nakrájíme na kolečka, červené maso na kostičky.
- 2Nakrájené maso vložíme do rendlíku, přidáme máslo, víno, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přisypeme plátky žampionů. Rendlík zakryjeme a dusíme 20 minut.
- 3Podáváme horké s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.