Hřebenatky s chřestem
50 min.
Ingredience
- 16kusůHřebenatka
- 16kusůChřest zelený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOcet vinný
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
300 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozlomíme hřebenatky ostrým nožem a vyjmeme obsah. Opláchneme, necháme oschnout.
- 2V osolené vodě uvaříme chřest, poté ho ve studené vodě zchladíme, necháme okapat, podélně rozkrojíme. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, nasekanou jarní cibulku, olej, vinný ocet, sůl, pepř a získáme tak omáčku.
- 3Hřebenatky potřeme olejem, osolíme a opepříme. Gril předehřejeme, hřebenatky grilujeme za vysoké teploty přibližně minutu. Obrátíme je a z druhé strany grilujeme též minutu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.