Hřebenatky s hráškem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Hrášek a mrkev uvaříme zvlášť. Vše scedíme. Do pánve nalijeme víno a rybi vývar a necháme směs pod pokličkou prudce povařit, aby zbyla slabá polovina.
  • 2
    Čepelí nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a scedíme. Bí1é části rozkrájíme na poloviny a bílé i červené části 2 minuty povaříme v zredukovaném rybím vyvaru.
  • 3
    Přidáme hrášek, mrkev, sůl, čerstvě namletý pepř a promícháme. Přidáme po kouscích máslo, které jsme nechali změknout na pokojovou teplotu. Mícháme, dokud se máslo nespojí s ostatními ingrediencemi. Hotový předkrm přendáme na předem nahřátou servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.