Hřebenatky s hráškem
55 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 16kusůHřebenatka
- 150gramůHrách loupaný
- 3kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oškrábeme mrkev, omyjeme a pokrájíme na tyčinky. Hrášek a mrkev uvaříme zvlášť. Vše scedíme. Do pánve nalijeme víno a rybi vývar a necháme směs pod pokličkou prudce povařit, aby zbyla slabá polovina.
- 2Čepelí nože otevřeme hřebenatky, odřízneme bílou i červenou část, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a scedíme. Bí1é části rozkrájíme na poloviny a bílé i červené části 2 minuty povaříme v zredukovaném rybím vyvaru.
- 3Přidáme hrášek, mrkev, sůl, čerstvě namletý pepř a promícháme. Přidáme po kouscích máslo, které jsme nechali změknout na pokojovou teplotu. Mícháme, dokud se máslo nespojí s ostatními ingrediencemi. Hotový předkrm přendáme na předem nahřátou servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.