Hřebenatky se sýrovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
973 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka Mornay: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, pražíme cca 5 minut. Přimícháme vodu z hřebenatek a vaříme do zhoustnutí, potom ještě cca 20 minut pomalu provařujeme. Přimícháme smetanu, polovinu strouhaného sýra, osolíme, opepříme.
  • 2
    Hřebenatky: Očistíme je, lastury ponecháme. Každou rozkrojíme na 3 kousky.
  • 3
    Do hrnce dáme vodu, polosuché bílé víno, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu, přidáme pokrájené hřebenatky, vaříme cca 1 minutu do změknutí.
  • 4
    Vyjmeme je cedníkem, vodu použijeme na omáčku Mornay.
  • 5
    Do hotové omáčky Mornay vmícháme uvařené hřebenatky, rozdělíme je do lastur, posypeme zbylým sýrem.
  • 6
    Cca 5 minut grilujeme, až sýr zezlátne.
  • 7
    Zdobíme kousky citronu a čerstvým bobkovým listem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.