Hřebenatky zapečené se špenátem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebenatky (pouze hlavní sval) zvolna osmahneme na pánvi a odstavíme z plotny.
  • 2
    Propláchnutý a osušený špenát nadorbno nasekáme a přidáme do pánve k hřebenatkám. Pánev vrátíme na plotnu a hřebenatky se špenátem restujeme zvolna několik minut. Odstavíme a necháme na teplém místě.
  • 3
    V misce smícháme žloutky s tvarohem, přidáme vývar a maizenu. Osolíme, opepříme a promícháme.
  • 4
    Směs hřebenatek a špenátu rozdělíme do dvou zapékacích mističek a přelijeme připravenou omáčkou.
  • 5
    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
  • 6
    Podáváme v zapékacích mističkách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.