Hřebenatky zapečené se špenátem
40 min.
Ingredience
- 480gramůHřebenatka
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceTvaroh měkký bez tuku
- 300mililitrůVývar rybí
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hřebenatky (pouze hlavní sval) zvolna osmahneme na pánvi a odstavíme z plotny.
- 2Propláchnutý a osušený špenát nadorbno nasekáme a přidáme do pánve k hřebenatkám. Pánev vrátíme na plotnu a hřebenatky se špenátem restujeme zvolna několik minut. Odstavíme a necháme na teplém místě.
- 3V misce smícháme žloutky s tvarohem, přidáme vývar a maizenu. Osolíme, opepříme a promícháme.
- 4Směs hřebenatek a špenátu rozdělíme do dvou zapékacích mističek a přelijeme připravenou omáčkou.
- 5Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
- 6Podáváme v zapékacích mističkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.