Hříbková pomazánka
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyHříbky čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 2špetkySůl
- 2špetkyKmín drcený
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé malé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na velmi malé kostičky. Polovinu z velmi malé chilli papričky a omytou petrželku drobně nakrájíme.
- 2V pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené hříbky, chilli a houby vysmažíme z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, drceným kmínem a necháme je vychladnout.
- 3Vychladlé hříbky s chilli dáme do mísy, přidáme přírodní sýr, petrželku a vše dobře vymícháme. Podle chuti můžeme pomazánku dosolit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.