Hříbkový nákyp z kuskusu

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuskus vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 10 minut. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a petrželku drobně pokrájíme, bílky vyšleháme na tuhý sníh, omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, čerstvé hříbky orestujeme do zlatova. Ochutíme je solí, pepřem, přimícháme papričku a vše dáme do kuskusu. Přidáme žloutky, petrželku, do směsi zapracujeme sníh z bílků.
  • 3
    Kulaté zapékací formičky vytřeme máslem a naplnímeje téměř po okraj. Vložíme je na plech a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme 8 - 10 minut při 170°C - 180°C.
  • 4
    Misky s kuskusovým nákypem vyklopíme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.