Hříbkový nákyp z kuskusu
35 min.
Ingredience
- 80gramůKuskus
- 2decilitryVývar zeleninový
- 60gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Na vytření formiček
- 1,5lžíceMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuskus vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 10 minut. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a petrželku drobně pokrájíme, bílky vyšleháme na tuhý sníh, omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno.
- 2V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, čerstvé hříbky orestujeme do zlatova. Ochutíme je solí, pepřem, přimícháme papričku a vše dáme do kuskusu. Přidáme žloutky, petrželku, do směsi zapracujeme sníh z bílků.
- 3Kulaté zapékací formičky vytřeme máslem a naplnímeje téměř po okraj. Vložíme je na plech a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme 8 - 10 minut při 170°C - 180°C.
- 4Misky s kuskusovým nákypem vyklopíme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.