Hříbky s kapustou a vejci
32 min.
Ingredience
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule lahůdková
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Ochucená vejce
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- Povařená kapusta
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250gramůKapusta hlávková
- Příloha
- 6kusůRajčata Cherry
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme sůl a vložíme do ní omyté kapustové listy. Krátce, 1-2 minuty je povaříme, pak je scedíme a pokrájíme na nudličky.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme hříbky, za stálého míchání je ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme cibulku a společně ji s houbami krátce osmažíme. Pak přimícháme pokrájenou kapustu a pod poklicí směs podusíme asi 3-5 minut.
- 3Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, nalejeme je na houby s kapustou a mícháme do ztuhnutí vajíček.
- 4Porce dáme na talíře, ozdobíme je rozkrájenými cherry rajčátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.