Hříbky s kapustou a vejci

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci si přivedeme vodu k varu, přidáme sůl a vložíme do ní omyté kapustové listy. Krátce, 1-2 minuty je povaříme, pak je scedíme a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme hříbky, za stálého míchání je ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme cibulku a společně ji s houbami krátce osmažíme. Pak přimícháme pokrájenou kapustu a pod poklicí směs podusíme asi 3-5 minut.
  • 3
    Mezitím v misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, nalejeme je na houby s kapustou a mícháme do ztuhnutí vajíček.
  • 4
    Porce dáme na talíře, ozdobíme je rozkrájenými cherry rajčátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.