Hříbky se zakysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 500gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, případně překrojíme na poloviny.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní hříbky, osolíme a opepříme. Houby obložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.
- 3Zapékací mísu přiklopíme pokličkou a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.
- 4Můžeme podávat s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.