Hříbky zapečené s pórkem a smetanou
45 min.
Ingredience
- 600gramůHříbky čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné bílé části pórku nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
- 2Očištěné houby nakrájíme na kousky a osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený pórek.
- 3Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.