Hrnec s fazolemi černými
40 min.
Ingredience
- 6kusůShiitake houby
- 275gramůSýr sójový - Tofu
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusKarotka
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 225gramůBambusové výhonky konzervované
- 1kusPaprika červená
- 125gramůZelí čínské
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr krupice
- 250gramůNudle rýžové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 8kusůKukuřice
- 1lžíceFazolová černá omáčka
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
24 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do misky s teplou vodou namočíme houby na 25 minut, poté necháme okapat a přebytečnou tekutinu uschováme. Tuhé středy odstraníme a houby nakrájíme.
- 2Tofu nakrájíme na kostičky. Rozpálíme v pánvi polovinu oleje, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme a necháme okapat. Přidáme zbylý olej a osmahneme houby, pokrájenou karotku, fazolky, bambusové výhonky, pokrájenou papriku, kukuřičky a přidáme pokrájené čínské zelí a vše smažíme 2 minuty.
- 3Do směsi přidáme tofu, přimícháme sójovou omáčku, omáčku z černých fazolí a cukr, přivedem k varu, přidáme 6 lžic uschované vody smíchané se solamylem a pod pokličkou vaříme, než omáčka zhoustne a část se odpaří. Podle chuti dosolíme.
- 4Rýžové nudle připravíme podle návodu a podáváme se směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.