Hrnec s fazolemi černými

40 min.
Čína

Ingredience

      • 6kusůShiitake houby
      • 275gramůSýr sójový - Tofu
      • 3lžíceOlej rostlinný
      • 1kusKarotka
      • 125gramůFazolové lusky zelené
      • 225gramůBambusové výhonky konzervované
      • 1kusPaprika červená
      • 125gramůZelí čínské
      • 1lžíceOmáčka sójová
      • 1lžičkaCukr krupice
      • 250gramůNudle rýžové
      • 1lžičkaSůl
      • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
      • 8kusůKukuřice
      • 1lžíceFazolová černá omáčka
      • 500mililitrůVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    639 kcal
    Bílkoviny
    27 g
    Tuky
    12 g
    Sacharidy
    117 g
    Vláknina
    24 g
    Cukr
    6 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do misky s teplou vodou namočíme houby na 25 minut, poté necháme okapat a přebytečnou tekutinu uschováme. Tuhé středy odstraníme a houby nakrájíme.
    • 2
      Tofu nakrájíme na kostičky. Rozpálíme v pánvi polovinu oleje, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme a necháme okapat. Přidáme zbylý olej a osmahneme houby, pokrájenou karotku, fazolky, bambusové výhonky, pokrájenou papriku, kukuřičky a přidáme pokrájené čínské zelí a vše smažíme 2 minuty.
    • 3
      Do směsi přidáme tofu, přimícháme sójovou omáčku, omáčku z černých fazolí a cukr, přivedem k varu, přidáme 6 lžic uschované vody smíchané se solamylem a pod pokličkou vaříme, než omáčka zhoustne a část se odpaří. Podle chuti dosolíme.
    • 4
      Rýžové nudle připravíme podle návodu a podáváme se směsí z pánve.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.