Hroznové želé s pepřem
10 min.
Ingredience
- 5centilitrůHroznová šťáva
- 1centilitrPomerančová šťáva
- 1centilitrLimetková šťáva
- 1centilitrVíno bílé
- 1kusKyselina citrónová
- 500gramůCukr želírovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme šťávu z hroznového vína, přidáme pomerančovou a limetkovou šťávu, zelený pepř, bílé víno, kyselinu citronovou, želírovací cukr a vše promícháme.
- 2Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 5 minut, pak hrnec ze sporáku sundáme, směs osolíme, opepříme a promícháme.
- 3Hotové želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.