Hroznové želé s pepřem

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 5centilitrůHroznová šťáva
    • 1centilitrPomerančová šťáva
    • 1centilitrLimetková šťáva
    • 1centilitrVíno bílé
    • 1kusKyselina citrónová
    • 500gramůCukr želírovací
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 2lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Sacharidy
99 g
Vláknina
38 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme šťávu z hroznového vína, přidáme pomerančovou a limetkovou šťávu, zelený pepř, bílé víno, kyselinu citronovou, želírovací cukr a vše promícháme.
  • 2
    Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme asi 5 minut, pak hrnec ze sporáku sundáme, směs osolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    Hotové želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.