Hrušková bezlepková buchta
70 min.
Ingredience
- 50gramůLněné semínko
- 500mililitrůMošt jablečný
- 2lžičkySkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pohanková
- 100gramůMouka kukuřičná
- 100gramůMouka rýžová
- 4lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůHrušky
- 100mililitrůSirup javorový
- 100mililitrůOlej sezamový
- 100gramůBrusinky sušené
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Do kastrolu vložíme lněné semínko, přilijeme jablečný mošt, přidáme špetku soli, skořici a 5 minut povaříme. Pak směs nalijeme do mísy a necháme zchladnout.
- 3V druhé míse smícháme mouku pohankovou, kukuřičnou, rýžovou, kypřící prášek, sušené brusinky. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
- 4Do moštové směsi nalijeme javorový sirup, sezamový olej, promícháme a nalijeme k moučné směsi. Promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.