Hrušková bezlepková buchta

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Do kastrolu vložíme lněné semínko, přilijeme jablečný mošt, přidáme špetku soli, skořici a 5 minut povaříme. Pak směs nalijeme do mísy a necháme zchladnout.
  • 3
    V druhé míse smícháme mouku pohankovou, kukuřičnou, rýžovou, kypřící prášek, sušené brusinky. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Do moštové směsi nalijeme javorový sirup, sezamový olej, promícháme a nalijeme k moučné směsi. Promícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.