Hrušková rýže se skořicí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
13 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
  • 3
    Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V misce je smícháme s citronovou šťávou a přidáme do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
  • 4
    Rýži s hruškami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.