Hrušková rýže se skořicí
35 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 60gramůCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 0,5kilogramHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
13 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- 2Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
- 3Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V misce je smícháme s citronovou šťávou a přidáme do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
- 4Rýži s hruškami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.