Hruškové čatní
50 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 2000gramůHrušky
- 500gramůRajčata
- 300gramůCeler bulvový
- 100gramůHrozinky
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1kusFeferony
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Zralé hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
- 2Nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli a rajčata.
- 3Vše vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a zvolna dusíme.
- 4Po chvíli přidáme oloupaný, nasekaný celer spolu s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme a necháme ještě 2 minuty přejít varem.
- 5Čatní naplníme do čistých skleniček, které zavíčkujeme.
- 6Podáváme k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.