Hruškové muffiny
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr moučka
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyHrušky
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.
- 2V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
- 3Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto.
- 4Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
- 5Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.
- 6Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.