Hruškový koláč s mandlovým krémem
60 min.
Ingredience
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceŽelé dortové
- 125gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 150gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr vanilka
- 4kusyHrušky
- 150gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vymícháme máslo, cukr, sůl a přidáme vejce.
- 2Do prosáté mouky uděláme důlek, do něj dáme připravenou směs a zpracujeme v těsto. Vytvoříme bochánek, který necháme hodinu uležet v chladu.
- 3Do kulaté vymaštěné formy rozložíme těsto, na které nalijeme náplň. Cukr smícháme s mletými mandlemi, smetanou, ušlehanými vejci a rumem.
- 4Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky, rozložíme na náplň a posypeme vanilkovým cukrem.
- 5Dáme péct, poté dáme želé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.