Hrušky plněné sýrovou pěnou
30 min.
Ingredience
- 300gramůHrušky
- 400mililitrůVíno červené
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOřechy vlašské
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme mletý pepř, hřebíček, mletý muškát a přivedeme k varu. Přiložíme půlky hrušek, zvolna vaříme 15 minut.
- 2Hrušky vyjmeme a vydlabeme, Nivu rozmačkáme, smícháme s vydlabanou dužinou z hrušek, přidáme mleté ořechy, smetanu, pepř a dobře metlou vymícháme. Touto směsí naplníme hrušky, před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.