Hrušky v červeném víně s krémem
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceMed včelí
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 4kusyHrušky
- 125gramůMascarpone
- 100gramůJogurt bílý
- 2lžičkyPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
11 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
- 2Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme.
- 3Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme.
- 4Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.